- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Приштина покушава да истисне мисију УН са Косова

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
Пратите нас
Протеривање руског дипломате са Косова представља наставак провокација Приштине како би се заоштрили међунационални односи у покрајини, дискредитовала Светска организација и конструктивна улога Русије на Балкану, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.
"Очигледна је жеља косовских власти да се отарасе оних који могу објективно да забележе деструктивну политику Приштине која се спроводи у подручјима покрајине где живе Срби. Одлучно осуђујемо сваки покушај да се ограничи делатност или истисне мисија УН са Косова, предузимањем агресивних корака који могу бити у супротности са духом и словом резолуције СБ УН 1244", наводи се у саопштењу.
"Позивамо УНМНИК и међународне снаге за Косово да у оквиру својих надлежности из резолуције СБ УН осигурају безбедност руских и свих других службеника мисије УН", додаје се у тексту.
"Министарство иностраних послова" такозване републике Косова објавило је 31. децембра персоном нон грата представника Мисије УН на Косову (УНМИК) који је држављанин Русије. Наводно, он се бавио "штетном делатности који нарушава националну безбедност републике Косово".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала