- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бела кућа: Нећемо одговарати на руске предлоге по тачкама – многи од њих нису вредни тога

© AP Photo / Patrick SemanskyБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
Пратите нас
САД не планирају да „по тачкама“ одговарају на предлоге Русије о стратешкој безбедности, изјавила је портпаролка Беле куће Џен Псаки.

„Од Русије је стигао низ предлога... и председник (САД Џо) Бајден јасно је дао до знања да можемо постићи напредак по питању неких од њих, али неки од њих су неодрживи. Ми не одговарамо на њих тачку по тачку и не планирамо то да чинимо на предстојећим преговорима јер, на основу нашег искуства, не постиже се стварни напредак преговарањем у јавности, а и због тога што многи предлози не заслужују такав одговор“, истакла је Псаки.

Она је додала да САД планирају да прагматично приступе предстојећим преговорима са Русијом.
„Не знамо како ће се одвијати разговори који су планирани за следећу седмицу, али наш приступ ће бити прагматичан, фокусиран на резултат. Сматрамо да је напредак могућ у бројним областима, ако они (руски представници) дођу за преговарачки сто са спремношћу за то“, прецизира Псаки.
Русија је 17. децембра објавила нацрте споразума са Сједињеним Америчким Државама и НАТО-ом који, између осталог, укључују одредбе о узајамним гаранцијама безбедности у Европи, о неразмештању ракета средњег и кратког домета у узајамном домету и о одбијању даљег ширења НАТО-а на исток, укључујући и за рачун бивших република СССР-а. Дијалог Русије и САД о стратешкој стабилности одржаће се у Женеви 10. јануара.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
РУСИЈА
Упозорење амбасадора Русије у САД: Ако наставите, бићемо приморани да ударимо где сте најрањивији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала