- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Петоструко смањене реверзне испоруке руског гаса из Немачке у Пољску преко „Јамал-Европа“

© Sputnik / Ivan Rudnev / Уђи у базу фотографијаГасовод «Јамал–Европа»
Гасовод «Јамал–Европа» - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
Пратите нас
Реверзне испоруке гаса из Немачке у Пољску преко гасовода „Јамал-Европа“ смањене су више од пет пута, показују подаци немачког гасног оператора „Гаскејд“.
Гасни оператор прецизира да се транзит гаса јуче кретао у распону од 885-955 хиљада кубних метара на сат, са почетком новог гасног дана показатељ се смањио више од пет пута.
Реверзне испоруке (што значи да првобитни потрошач, након што је примио гас, сада испоручује гас у супротном смеру) преко најзападније тачке гасовода у Немачкој –Малнов, у Пољску износиле су ујутру скоро 155 хиљада кубних метара.
Подсетимо, испоруке преко овог гасовода прешле су у реверзни режим од 21. децембра. Испоруке из Немачке у Пољску настављају се у светлу чињенице да „Гаспром“ више од две недеље не резервише капацитете гасовода. Како су навели у руској компанији, разлог за то је недовољна потражња.
Гасовод „Јамал-Европа“, заједно са „Северним током 2“ и гасно-транспортним системом Украјине један је од главних праваца испорука руског гаса у европске државе. Транснационални гасовод „Јамал-Европа“ пролази кроз територије четири земље – Русије, Белорусије, Пољске и Немачке. Пројектни капацитет цеви је 33 милијарди кубних метара гаса годишње.
Гасна компресорска станица на белоруском делу гасовода Јамал-Европа. - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
РУСИЈА
Гасовод „Јамал-Европа“ четврти дан без руског гаса, нема потражње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала