- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Руски ПВО је најпоузданији и најтраженији на свету

Ракетни систем ПВО "Панцир С1"
Ракетни систем ПВО Панцир С1 - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је на састанку са главним конструктором војног концерна „Алмаз Антеј“ Павлом Созиновом да је руска противваздушна одбрана најпоузданија и најтраженија на светском тржишту.

„'Алмаз Антеју' није потребна додатна реклама. Сви у свету су добро упознати са производима компаније. Системи ПВО су најпоузданије и вероватно најтраженије оружје на светком тржишту. То је опште призната чињеница“, истакао је руски лидер.

Он је напоменуо да би желео да разговара о питањима цивилне производње.
„Међутим, желео бих да почнем од нечег сасвим другог – од цивилног дела, цивилних производа које сте успоставили и чији промет планирате да повећате, имајући на уму да је компанија већ 20 година не само активно ојачала све могућности у тој сфери, којим се бавите, већ их је и вишеструко повећала“, обратио се председник Созинову.
Истовремено, главни конструктор је на састанку истакао да ће „Алмаз Антеј“ бити први у Русији који ће направити систем аутоматизованог пројектовања.
„Тако нешто раније нисмо имали, а сада се већ појављује – у питању су системи аутоматизованог пројектовања, на пример, радиолокатора. У блиској будућности ћемо направити такав систем за ракете“, додао је, напомињући да сличне софтверске производе имају само компаније „Рајтеон“ и „Локид Мартин“.
Концерн „Алмаз-Антеј“ је једно од највећих интегрисаних удружења руског одбрамбено-индустријског комплекса које обухвата више од 130 предузећа. Производи концерна се испоручују у више од 50 земаља широм света.
Међународни форум „Армија 2021“, концерн „Алмаз Антеј“ - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
РУСИЈА
Произвођач С-400 лансира свој електрични аутомобил: Објављене прве фотографије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала