- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Са ковидом на посао: Француска дозволила зараженим медицинарима да раде

© AP Photo / Emrah GurelФранцуска застава
Француска застава - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
Пратите нас
Француска је дозволила здравственим радницима који су заражени вирусом корона, али имају тек неке или готово никакве симптоме, да наставе да лече пацијенте, уместо да буду у самоизолацији.
То је, како оцењује агенција АП, ванредна мера која има за циљ да ублажи недостатак особља у болницама и другим медицинским установама који је изазван невиђеним распламсавањем инфекције.
Посебно изузеће од карантинских правила се уводи за запослене у болницама, домовима за старе, лекарским ординацијама и другим основним здравственим установама.
Изван здравственог сектора, за особе које нису обухваћене посебним изузећем, француска правила о карантину захтевају најмање пет дана самоизолације за потпуно вакцинисане особе које имају позитиван тест.
Челници болница су истакли да ће им нова флексибилност за здравствене раднике у Француској помоћи да „запуше рупе“ када је реч о малом броју особља.
У упутствима француског министарства здравља се наводи да, где је то могуће, заражени радници не смеју да буду у контакту са невакцинисаним пацијентима или онима који су у већем ризику од тешких симптома ковида, пренео је Танјуг.
Истраживање омикрон варијанте вируса корона у Јужноафричкој Републици - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
СВЕТ
СЗО се огласила о соју Б.1.640.2
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала