- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Постоји могућност да Русија развије свој „Букинг“

© AP Photo / Dimitri MessinisПутници на аеродрому у Атини, Грчка
Путници на аеродрому у Атини, Грчка - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
Пратите нас
Постоји вероватноћа да ће се у Русији појавити сајт за резервацију смештаја сличан сервису „Букинг“ (Booking.com), изјавио је у интервјуу за Спутњик потпредседник владе Русије Дмитриј Чернишенко.

„Тренутно радимо на изградњи нове туристичке инфраструктуре. Подижемо ниво туризма у земљи. Појавиће се на стотине нових хотела и туристичких комплекса у свим деловима земље. Подсећам вас да је један од националних циљева, који је поставио председник Русије – дигитална трансформација“, рекао је он.

Према мишљењу Чернишенка, логично је да се развија домаћи туризам, развијају дигитални сервиси и услуге у угоститељству.

„То ће нам омогућити да комфорнији буде не само одмор, већ и процес његове припреме. Постоје могућности за стварање руског сајта сличном сервису „Букинг“, рекао је потпредседник владе Русије.

Он је навео и да је многим људима такав систем резервација веома удобан.
„У њему се налази велики број хотела који се могу упоредити, сортирати по цени и категоријама и он-лајн се може сазнати о доступности смештаја у хотелима. То веома штеди време и новац туриста“, објаснио је Чернишенко.
Сајт за он-лајн резервацију смештаја Booking.com је основан 1996. године. Седиште се налази у Амстердаму. То је један од најпопуларнијих интернет-сервиса за претраживање и резервацију смештаја.
„Сојуз МС-17“ се спаја са Међународном космичком станицом - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
РУСИЈА
Русија најављује „рат“ за тржиште свемирског туризма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала