- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх се моли за прекид сукоба на територији историјске Русије /видео/

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаПатријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља
Патријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
Пратите нас
Уочи празника рођења Господа Исуса Христа Његова светост патријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви. Он је пожелео верницима мир у животу и окончање сукоба на територији историјске Русије.

„Желео бих, обраћајући се вама, пре свега да вам пожелим од Господа милост, благодат, мир, спокој, љубав, здравље – све оно што нам је потребно у нашем свакодневном животу. Да престану ратови, несугласице, између осталог и на територији историјске Русије, како би заиста мир, правда и спокој завладали у животу људи и у животу свакога. Да влада мир између родитеља и деце, између мужа и жене, између браће и сестара. Имамо право на такав мир, јер је сам Господ страдао управо због тога како би искупио грехе и омогућио људима да уживају у миру, радости, спокоју и срећи“, рекао је патријарх уочи божићне литургије у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви.

Људи само треба да постану наследници велике победе Христове над грехом кроз веру, добра дела и молитву, додао је патријарх који је такође пожелео верницима здравље, мир и благостање Русије.
Како је раније саопштила Московска патријаршија, верници ће моћи да присуствују служби уз поштовање санитарних мера.
Православни верници дочекују један од најсветлијих празника – Божић. У свим храмовима и црквама служе се Свете литургије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала