- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички обрачун са Русима – преко вакцина: „Игноришу наше апеле“

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаСкијаши у Сочију
Скијаши у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
Пратите нас
Руски спортисти се суочавају са великим проблемом пред Зимске олимпијске игре пошто им потенцијални улазак у САД, где се одржавају квалификациони турнири, неће бити дозвољен уколико нису примили вакцине одобрене у Америци.
Информације о томе су објавили руски спортски савези, у првом реду Савез за сноуборд.
Разлог за нове проблеме је чињеница да је од 8. новембра улазак на територију Северне Америке дозвољен само онима који су добили вакцине признате у САД.
Вакцина Спутњик Вe, наравно, није међу њима.
„Тражимо од организационих комитета да чујемо који ће услови и правила бити постављени за улазак у САД. Постоје проблеми и са визама, наравно. Надамо се да ће све протећи како треба, можда нећемо имати цео тим тамо, али бар део“, навео је председник Савеза за сноуборд Русије Денис Тихомиров.
Први човек Савеза за фристајл Алексеј Курашов је истакао да проблем постоји са целом територијом Северне Америке.
„То је велики проблем за нас, постоје квалификације за Олимпијске игре, али ми можда нећемо моћи да учествујемо. За неке дестинације смо добијали дозволе, али и забране у последњем тренутку“, истакао је Курашов.
Проблем са вакцинама није извесно да ли ће и када бити решен.
„Организатори Светског купа игноришу наше апеле и траже да се вакцинишемо њиховим вакцинама. Одговорили смо да су руски спортисти вакцинисани руским вакцинама још пре три месеца. Наши спортисти не могу да учествују у квалификацијама, а треба рећи да је 60 одсто такмичења у Северној Америци“, истакао је Курашов.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала