- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Тегелтија: Странци најодговорнији за кризу у БиХ

CC0 / Pixabay / Босна и Херцеговина
Босна и Херцеговина  - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
Пратите нас
Председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија изјавио је да ће у БиХ морати да дође до консензуса људи који живе на тим просторима и да је највећа одговорност за кризу у БиХ тренутно на међународној заједници.
"Не мислим на људе који су тренутно у БиХ, већ и на оне који су дуги низ година овде и који су, покушавајући да докажу успешност свог пројекта, многе ствари ломили преко колена, формирали институције мимо Устава и давали им овлашћења и право да се понашају и доносе одлуке онако како они мисле да треба и сада је то достигло врхунац", рекао је Тегелтија у интервјуу за "Независне новине".
Истакао је да је проблем у томе што међународна заједница није спремна да каже да су неке реформе, као што је реформа правосуђа, биле неуспешне и да не жели да разговара о тим стварима у глобалу, већ само у појединачним деловима.
Тегелтија је рекао да је предуслов за то да Савет министара почне да ради повлачење одлуке Валентина Инцка, бившег високог представника у БиХ.
"Та одлука мора бити уклоњена из правног система БиХ, а начин на који ће они то радити нама није важан. Она је у правном систему мимо свих правила и норми и они који су омогућили да то дође у правни систем нека одлуче како ће је уклонити", истакао је Тегелтија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала