- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган објавио када турски борбени авион излази из хангара

© Sputnik / Лоола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да ће турски борбени авион из хангара изаћи 2023. године.
"Надам се да ћемо 2023. године извући наш национални борбени авион из хангара и показати га целом свету", казао је турски председник.
"Наш национални борбени авион, који ће први лет обавити 2025. године, након свих потребних тестирања заузеће своје место на небу 2029. као ударна снага нашег ратног ваздухопловства”, казао је Ердоган у обраћању на церемонији представљања технолошких пројеката у комплексу Турске управе ваздухопловне и свемирске индустрије (ТУСАС) у Кахраманказану у главном турском граду Анкари, преноси Ал Џазира.
Истакао је такође да је Турска присутна у свакој технолошкој области која је потребна за напредни развој одбрамбене индустрије.
"Број одбрамбених пројеката у нашој земљи пре 20 година износио је само 62, а данас премашује 750, док је број наших компанија које послују у овој области порастао са 56 на 1.500. Такођер, буџет Турске за пројекте одбрамбене индустрије порастао је са 5,5 милијарди на 75 милијарди долара, а годишњи промет сектора порастао је са милијарду долара на 10 милијарди”, рекао је Ердоган, пренела је агенција Анадолија и додао: "Сада улазимо у период у којем ћемо деловати много систематичније и средњорочно у области одбрамбене индустрије.”
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала