- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бјелица солидан у новом поразу Вориорса, Француз се осветио бившем клубу

© AP Photo / Jeff ChiuСрпски кошаркаш Немања Бјелица (Голден Стејт) на утакмици против Њу Орлеанс Пеликанса
Српски кошаркаш Немања Бјелица (Голден Стејт) на утакмици против Њу Орлеанс Пеликанса - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Кошаркаши Голден Стејт Вориорса претрпели су трећи пораз у последњих пет утакмица. Екипа из Сан Франциска изгубила је на гостовању од Њу Орлеанса 101:96, а српски кошаркаш Немања Бјелица одиграо је солидан меч
Вориорси су на овом сусрету били, између осталог, без Стефа Карија и Дрејмонда Грина, и било је јасно да нису велики фаворити против Пеликанса који спадају међу најлошије тимове у лиги.
Ипак, испоставило се да уопште нису фаворити, пошто су Пеликанси одиграли јако добар меч, чиме су прекинули низ од три пораза заредом у НБА.
Бјелица, кошаркаш Вориорса, имао је добру улогу, на терену је провео 21 минут и утакмицу је завршио са девет поена, уз два скока и асистенцију.
У редовима екипе Стива Кера подбацили су играчи који су требало да повуку у одсуству Грина и Карија. Међу њима је Џордан Пул који је постигао само 11 поена, уз лоших 3/14 из игре.
Најефикаснији код Вориорса био је Ендру Вигинс са 21 поеном, а двоцифрени су још били Куминга (13п), Ли (12п), поменути Пул и Муди (10п).
У победничком тиму истакао се сјајни Брендом Инграм са 32 поена, 11 скокова и шест асистенција, док је Џош Харт имао 14 поена и шест ухваћених лопти под обручем.
Голден Стејт има скор 29/9, а Њу Орлеанс 14/25.

Њујорк – Бостон 108:105

Текстом се селимо кратко до Медисон Сквер Гардена где је виђена сјајна утакмица између Никса и Селтикса, уз страшну партију Француза Евана Фурнијеа.
Фурније, који је прошле године носио дрес Бостона, поново је био мотивисан да одигра добар меч против некадашњег тима. „Терорисао“ је кош противника и на крају је утакмицу завршио са 41 поеном, осам скокова, а имао је и 10 погођених тројки.
Француз ове сезоне против Бостон просечно бележи 30 поена, а на свим осталим мечевима нешто мало мање од 12.
Ипак, победу је Никсима донео Канађанин Ар Џеј Берет који је на истеку 48. минута погодио тројку за тријумф франшизе из „велике јабуке“.
Када је реч о најбољим стрелцима, у редовима Никса Фурнијеа су пратили Рендл са 22 поена, Квикли са 16 и Берет са 13.
Код Селтикса истакао се Џејсон Тејтум са 36 поена и девет асистенција.

НБА, резултати, четвртак на петак:

Њујорк – Бостон 108:105
Мемфис – Детроит 118:88
Њу Орлеанс – Голден Стејт 101:96
Финикс – ЛА Клиперс 106:89
Одложен дерби АБА лиге – због хаоса око вируса корона у Звезди
Партизан декласирао Сплит – 60 разлике!
Страшно вече Николе Јокића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала