- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Диже се буна, јавио се дежурни критичар – и подржао Ђоковића

© AP Photo / Alastair GrantАустралијски тенисер Ник Кирјос
Аустралијски тенисер Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Ник Кирјос, контроверзни аустралијски тенисер, стао је у одбрану Новака Ђоковића, што довољно говори о третману аустралијских власти према Србину, с обзиром да је Кирјос први који је увек критиковао нашег тенисера.
Кирјос је омражен од стране српских и генерлано Ђоковићевих навијача, пошто је у прошлости више пута знао јавно да прозове Новака.
Од стране медија је окрактерисан као „Новаков мрзитељ“ или „Новаков непријатељ“, али у последње време није баш тако, чешће га хвали него куди, а и овога пута је стао на његову страну.
Аустралијанац је оштро критиковао власти своје државе рекавши да начин на који се третира најбољи тенисер света није у реду, да није примерен.
„Гледајте, верујем у деловање како би се добио одређени резултат, вакцинисао сам се због других и због мајчиног здравља, али начин на који третирамо Новака је јако лош, јако лош. Сви мимови, насловне стране... он је велики шампион нашег спорта, а на крају дана је човек. Будите бољи“, написао је Кирјос на званичном Твитер налогу.
Кирјос можда јесте желео себе да представи као „лошег момка“, и успео је у томе претходних година, али оно што се некако никада није доводило у питање, јесте његова хуманост и на крају крајева – срце.
Поред Аустралијанца огласио се и амерички „голијат“ Џон Изнер који је, такође, путем Твитера подржао Ђоковића.
„Није у реду кроз шта пролази Ђоковић. Нема оправдања за третман који добија. Пратио је правила, било му је дозвољено да уђе, а сада је у притвору против своје воље. Срамота“, написао је Изнер и додао:
„Има право да буде у Аустралији и тренутно води добру битку“, написао је Изнер на коментар да Новак слободно може да напусти Аустралију.
Поред Аустралијанца и Американца глас је дигао и Новаков блиски сарадник Васек Поспишил, а претходних дана подржали су га и Данил Медведев, Матео Беретини, Саша Зверев...
„Фали ти још један папир“: Како је бирократа покушао да згази Новака и поклонио му – победу живота
Новакова организација: „У добром је стању, огласиће се када буде хтео“
Ко је овде луд – једна информација баца ново светло на случај „Ђоковић“
Дирљив текст др Нелета Карајлића: Не дамо Нолета, он је доказ да се вриједи борити!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала