- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Процурила писма – Новак је дефинитивно жртва бирократског хаоса!

© AP Photo / SARAH STIERНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Документ који је Тениски савез Аустралије упутио потенцијалним такмичарима Аустралијан опена, а у ком се објашњава шта су услови за учешће, објављен је на друштвеним мрежама и јасно указује на то да Новак Ђоковић нема никакву кривицу за све што се дешавало у Аустралији, већ се ради о грешкама у комуникацији надлежних органа и институција.
У документу, који је најпре објавио Хералд сан, објављено је да је услов за добијање медицинског изузећа од обавезне вакцинације против вируса корона, чињеница да је вирус корона прележан након 31. јула 2021. године.
Играчима је упућено такво писмо иако је, како се преноси, федерална власт информисала Тениски савез Аустралије још у новембру да претходне инфекције вирусом неће бити разлог за медицинско изузеће.
„Недавне инфекције вирусом корона, после 31. јула 2021. године, где вакцинација мора да буде одложена за шест месеци. Ако се потпада под ту категорију, молимо да предате одговарајући ПЦР тест првог позитивног теста, доказ о нивоу присуства антитела у организму и доказ о било којој претходној или каснијој вакцинацији“, наведено је.
Хералд сан преноси да је министар здравља Аустралије Крег Хант упутио писмо првом човеку Тениског савеза Аустралије и Аустралијан опена Крегу Тајлију.
„Аустралијска Гранична полиција је добила упут да је за слободан улазак у Аустралију неопходна пуна вакцинација. Могу да потрдим да они који су се заразили вирусом у претходних шест месеци и траже улазак у Аустралију, а нису добили две дозе одобрене вакцине, неће бити сматрани особама које имају пуну вакцинацију“, наведено је у Хантовом писму.
Тајлију је упућена и препорука да би требало да буде у комуникацији са Граничном полицијом како би било до краја било обезбеђено да заинтересовани играчи могу да уђу у Аустралију.
„Охрабрујем вас да наставите да радите са Граничном полицијом, државним и територијалним здравственим службама“, наведено је у писму Ханта.
Хералд сан истиче да није јасно да ли је Крег Тајли био у контакту са Ђоковићем и његовим тимом пре његовог покушаја да уђе у Аустралију, али је раније Ђорђе Ђоковић изјавио да је Новак комуницирао само са Тениским савезом Аустралије, телом којим руководи Тајли, а које је било задужено за тражење виза и обезбеђивање одговарајућег медицинског изузећа од федералних и државних власти.
Премијер Аустралије Скот Морисон је окривио Тениски савез Аустралије за комплетан хаос због чега је Ђоковић већ трећи дан у имиграционом притвору.
„Тениски савез Аустралије је објавио да он може да игра и то је у реду, то је њихов став, али ми одређујемо ствари у вези са границом. Правила су јасна за све путнике, они улазе у авионе са ставом да имају све услове, али ако немају, онда неће ући. Тако правила функционишу“, наводи Морисон.
Оно што баца сенку на правила је чињеница да је чешка тенисерка Рената Ворацова, десетак дана пошто је ушла у Аустралију и наступила на припремном турниру, такође затворена као и Ђоковић, али је претходно добила све дозволе.
Раније је из Владе државе Викторија, на чијој територији се одржава Аустралијан опен, речено да је Ђоковић добио дозволу да се такмичи на Аустралијан опену, али не и дозволу да уђе на територију Аустралије, што је путем Тениског савеза Аустралије, кога је информисала федерална власт, требало да стигне као информација у надлежне државне органе.
Новак Ђоковић после пораза у полуфиналу Завршног турнира у Торину - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СПОРТ
Ко је овде луд – једна информација баца ново светло на случај „Ђоковић“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СПОРТ
Коначно добра вест за Ђоковића – једна врата су већ отворена
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СПОРТ
Шта се заправо дешава у Аустралији: „Нејасно зашто је Новак био испитиван“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала