- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова организација: „У добром је стању, огласиће се када буде хтео“

© AFP 2023 / GLYN KIRKНовак Ђоковић и Васек Поспишил
Новак Ђоковић и Васек Поспишил - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Асоцијација професионалних тенисера (ПТПА), чији је Новак Ђоковић, уз Васека Поспишила, оснивач, огласила се саопштењем за јавност поводом ситуације у којој се нашао најбољи тенисер света.
Ђоковић се налази у избегличком хотелу у Мелбурну где чека понедељак и одлуку Федералног окружног и породичног суда, пошто му је укинута виза за Аустралију и наложено му је да напусти земљу.
Новак је после целе ноћи проведене на испитивању на аеродрому остао без визе јер, како су аустралијске власти саопштиле, није предао адекватне доказе за изузеће од обавезне вакцинације, али је одлуком суда рочиште на којем ће бити разматрана депортација померено за понедељак.
Поводом ове драме, ПТПА издао је саопштење које вам преносимо у целости:
„Асоцијација професионалних тенисера (ПТПА) помно прати ситуацију око притвора у ком се налази Новак Ђоковић од стране аустралијских власти.
ПТПА је у блиском контакту са Ђоковићем, његовом породицом, саветницима, званичницима владе и челницима Аустралијан опена. Ђоковић нам је потврдио да се налази у добром стању, а такође је затражио да му допустимо да он лично подели чињенице око његовог притвора, када он то одлучи.
С пуним поштовањем према свима који имају свој поглед на вакцинацију, вакцинисаним и невакцинисаним (онима којима је одобрено медицинско изузеће) требало би да буде дозвољено да се слободно такмиче. Наставићемо да подржавамо наше чланове, наше играче.
На православни Божић срећни смо што смо имали шансу да комуницирамо с њим. Наставићемо да пратимо његово здравствено стање и безбедност.
Надамо се да ћемо га ускоро видети на терену“, пише у саопштењу.
Ко је овде луд – једна информација баца ново светло на случај „Ђоковић“
Лицемерје и политиканство са једне, а значајна порука са друге стране: „Само је Новак био искрен“
Дирљив текст др Нелета Карајлића: Не дамо Нолета, он је доказ да се вриједи борити!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала