Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић из Грачанице: Сваки човек са КиМ представља зеницу ока државе Србије

© KANCELARIJA ZA KiM/ IVAN RADULOVICДиректор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић упутио је из порте манастира Грачаница честитке поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, како је рекао, „васцелом српском роду из срца Косова и Метохије”.
„Тајна рођења Исуса Христа представаља и сав смисао нашег живота, управо да се боримо за живот у слободи јесте основна мисија овде на КиМ. Да би као народ опстали морамо да градимо мир, да будемо сложени и јединствени. Сваки човек са КиМ представља зеницу ока државе Србије, и ми ћемо се као до сада трудити да помогнемо наш народ на КиМ, много више, то се односи да градимо болнице, школе, нове путеве, али и да помажемо нашу цркву на челу са Владиком Теодосијем”, поручио је Петковић, који је са представницима Српске листе и сарадницима присуствовао божићној литургији у манастиру Грачаница.
Директор Канцеларије за КиМ је захвалио владици Теодосију на гостопримству, током јучерањег дана, као и данашњег Божића.
„То показује да када су црква и држава заједно самим тим и за наш народ ће бити боље, јер Црква и држава представљају стожер опстанак нашег народа на КиМ”, додао је Петковић.
Петковић је у порти манастира пренео поздраве председника Србије Александра Вучића српском страдалном народу.
„Да имамо снаге, слоге, јединства, мира и стрпљења да би се изборили да живот победи овде на КиМ. Мир Божији, Христос се роди“, поручио је Петковић, преноси Косово онлајн.
Божићна литургија - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СРБИЈА
Божићна литургија у Храму Светог Саве /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала