- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин са лидерима чланица ОДКБ о ситуацији у Казахстану

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин разговарао телефоном са учесницима акције „Јелка жеља“
Руски председник Владимир Путин разговарао телефоном са учесницима акције „Јелка жеља“ - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин обавио је низ телефонских разговора са лидерима држава ОДКБ, укључујући и председника Казахстана Касима-Жомарта Токајева, о ситуацији у тој земљи.

„Јуче и данас председник Путин је имао низ телефонских разговора са руководиоцима држава-чланова ОДКБ. Он је разговарао са председником Киргизије Садиром Жапаровом, председником Белорусије Александром Лукашенком, председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном и премијером Јерменије Николом Пашињаном“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је додао Песков, Путин је више пута разговарао и са казахстанским председником.
„Разматрана је ситуација у Казахстану и заједничко деловање у оквиру мандата ОДКБ у циљу борбе против међународног тероризма, осигурања правног поретка и безбедности грађана Казахстана“, рекао је Песков.
Паралелно с тим министар одбране Сергеј Шојгу редовно извештава председника о току пребацивања мировних снага у Казахстан и испуњавању постављених задатака.
Прес служба председника Белорусије саопштила је да су се Путин, Лукашенко и Пашињан сложили да је главни задатак мировњака ОДКБ не дозволити да се у Казахстан пробију групе терориста споља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала