- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија оштро реаговала на изјаву Блинкена: Безобразлук који је потврђен и на примеру Југославије

© REUTERS / POOLАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Изјава америчког државног секретара Ентонија Блинкена о томе да нас је „историја научила лекцијом да кад у нечију кућу уђу Руси, тешко из ње излазе“ – представља безобразлук који је потврђен на многим примерима, између осталог и на примеру Југославије, саопштило је руско Министарство иностраних послова.
Блинкен је, наиме, тим речима прокоментарисао улазак у Казахстан мировњака ОДКБ које чине представници оружаних снага Русије, Белорусије, Јерменије, Киргизије и Таџикистана.
Како истиче званична Москва, Блинкен је овом изјавом на веома подмукао начин прокоментарисао „апсолутно легитиман одговор ОДКБ на позив руководства Казахстана како би се пружила подршка у осигуравању безбедности државе.

„Ако Ентони Блинкен толико воли историју, нек на уму онда има следеће – када у вашу кућу уђу Американци, ретко ко у њој остане жив, а да није пре тога и опљачкан и силован“, наводи се у саопштењу.

Руски спољнополитички ресор истиче да овој тврдњи у прилог иду и свих 300 година америчке државности.
„То могу да потврде и сви Индијанци са северноамеричког континента, Корејци, Вијетнамци, Ирачани, Панамци, Југословени, Либијци, Сиријци и сви остали којима се није посрећило да у њихову кућу уђу ти непозвани гости“, закључило је руско Министаство.
Слање руског дела мировног контингента у Казахстан - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СВЕТ
Мировњаци ОДКБ не учествују у војним операцијама у Казахстану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала