- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски мировњаци и казахстанска полиција преузели контролу над аеродромом у Алма Ати

© SputnikАеродром у Алма Ати
Аеродром у Алма Ати - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Руске мировне снаге су, заједно са казахстанском полицијом, у потпуности преузеле контролу над аеродромом Алма Ате, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.
„Мировне снаге ОДКБ пружају помоћ снагама безбедности Републике Казахстан у одржавању реда и закона“, наводи се у саопштењу.
Истовремено, портпарол војног ресора изјавио је да више од 75 авиона Ваздушно-космичких снага Русије непрекидно пребацује колективне снаге ОДКБ у Казахстан.
„Група коју је формирало Министарство одбране Русије, а коју чини више од 70 авиона Ил-76 и пети авиона Ан-124 даноноћно пребацује јединице руског контингента мировних снага ОДКБ у Казахстан“, додаје се у саопштењу.
С тим у вези, Конашенков је напоменуо да руски авиони војно-транспортне авијације пребацују и војне контингенте Белорусије, Таџикистана, Киргизије и Јерменије.
„Сви војници руског контингента прошли су специјалну обуку и имају право борбено искуство. Командант Ваздушно-десантних снага генерал-пуковник Андреј Сердјуков је именован да руководи активностима мировних снага ОДКБ у Казахстану“, додао је он.
Генерал-мајор је прецизирао да састав руских мировних снага чине јединице 45. засебне бригаде специјалаца Ваздушно-десантних снага, 98. Ваздушно-десантне дивизије и 31. засебне бригаде Ваздушно-десантних снага.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су јединице руских мировњака ОДКБ у Казахстану почеле да обављају задатке и да обезбеђују долазак главних снага мировног контингента.
Андреј Сердјуков - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2016
Косовски миротворац нови командант руске „крилате пешадије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала