- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вашингтон уочи преговора са Москвом: Поједини захтеви Русије су апсолутно неизводљиви

© REUTERS / JONATHAN ERNSTАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Поједини захтеви Русије у сфери безбедности које је упутила Сједињеним Америчким Државама „апсолутно су неизводљиви“, рекао је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

„Мислим да је део стратегије изнети да се изнесе списак апсолутно неизводљивих захтева и потом рећи да друга страна не жели да сарађује и то искористити као својеврсно оправдање агресивних дејстава“, истакао је Блинкен.

Према његовим речима, Русија зна који захтеви не могу бити испуњени, али је такође упозната са тим у којим сферама је могућ дијалог.
Говорећи о предстојећим контактима САД и НАТО-а са Русијом, амерички државни секретар је саопштио да је Украјина централно питање дневног реда.
Блинкен је такође казао да НАТО не прети Русији, да не планира да користи Украјину у те сврхе, те да су лажне изјаве да је Алијанса обећала да се неће ширити на Исток.
Крајем 2021. Русија је објавила нацрте споразума са САД и НАТО о безбедносним гаранцијама. Москва, између осталог, захтева од својих западних партнера правне гаранције одбијања даљег ширења НАТО-а на исток, уласка Украјине у блок и стварања војних база у постсовјетским земљама. За 10. јануар у Женеви су планирани преговори Русије и САД о руским предлозима за безбедносне гаранције. Претпоставља се да ће након тога руски предлози бити разматрани 12. јануара на савету Русија-НАТО и 13. јануара на платформи ОЕБС-а у Бечу.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
РУСИЈА
Неподношљива ситуација у Европи: Русија ће тражити од Америке чврсте гаранције безбедности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала