Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Никада нећемо разматрати санкције Републици Српској

© Sputnik / Дејан СимићСаборни храм у Бањој Луци
Саборни храм у Бањој Луци - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
Тешка је ситуација и велики су изазови пред Републиком Српском, али никада нећемо разматрати увођење санкција према њој и њеним легитимним представницима, што Милорад Додик јесте, поручила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић.
Премијерка, која данас путује у Бањалуку, где ће као изасланик председника Србије говорити на обележавању 30 година Српске, за ТВ Пинк је рекла да ће се Србија трудити да да све од себе да допринесе стабилности у региону и БиХ.
Додала је да Србија поштује БиХ али и интегритет Републике Српске са којом има специјалне и паралелне везе.
Брнабићева је навела да ће Српска бити и тема избора у Србији јер како је указала, код нас постоје политичке снаге које представља Мариника Тепић која говори да је "Српска геноцидна творевина".
"И то је тема избора у Србији. Како ће се Србија у будућности односити према Српској. За нас Српска није геноцидна. Настала је 1992. године пре рата у БиХ, као јасан израз Срба да буду безбедни, и живе у миру и стабилности. Као израз страха да се не понови геноцид на српским народом почињен током Другог светског рата", рекла је она, пренео је Танјуг.
Додала је да је потребно да Срби у Српској знају да је Србија уз њих и да ће увек бити, закључила је Брнабићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала