Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Биће последица по односе Србије и Аустралије

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће све што се дешава са Новаком Ђоковићем у Аустралији оставити последице на односе Србије и Аустралије.
Дачић је рекао да је тешко да ће Аустралија прихватити било које аргументе државе Србије када је реч о случају најбољег тенисера на свету.
„То није никакав специјалан и специфичан случај. Овде је реч о политизацији питања јер на стотине људи добија разна изузећа. И ми политичари смо били на разним одлучивањима свуда по свету. У Британију смо морали да идемо. Цела делегација је морала да тражи изузеће али је то било у оквиру политичких манифестација, па су УН гарантовале за то. Ако могу други тенисери да долазе, зашто се неко тако понаша према Новаку Ђоковићу", поставио је питање Дачић.
Указао је да постоје политичке импликације и да ће то што се дешава оставити последице по односе државе Србије и државе Аустралије.
„Наши односи нису много развијени јер смо удаљени, то је земља која себе сматра изузетно посебном и специфичном, они то увек говоре. Кад смо тражили укидање виза, они су рекли да и енглеска краљица мора да има визу да би дошла у земљу којој је краљица“, рекао је Дачић.
Указао је да је Ђоковић у Аустралију дошао после њиховог одобрења и оценио да је понашање аустралијских власти срамно да то треба ставити до знања Аустралији.
Дачићје подсетио да Новак има дипломатски пасош Србије и да није било ко.
„Он је тенисер број 1, светко име и легенда. Ово је неубичајено, срамотно, дрско“, истакао је Дачић.
Додао је да не верује да ће после свега премијер Аустралије доћи у Србију. „Нити нам треба“, рекао је Дачић.
„Мислим да су ушли у невиђени проблем сами са собом. Новак је већ победник. Очигледно да они њему не дају да игра. Ово је начин да се спречи да постане најбољи тенисер у историји. Живот је дуг, надам се да ће тај премијер некада доћи у ситуацију да може да осети како је то кад се неко према њему понаша како се он понаша према другима“, нагласио је председник Скупштине Србије за РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала