- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин остварио убедљиву геополитичку победу: Бивши официр НАТО критиковао политику САД према Москви

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
Бивши представник НАТО-а у Москви Хари Табах изјавио је да је руски председник Владимир Путин остварио убедљиву геополитичку победу над Сједињеним Америчким Државама.
Та победа, према његовим речима, огледа се у томе што је Вашингтон скинуо санкције са гасовода „Северни ток 2“ и одустао од испоруке офанзивног наоружања и војске у Украјину са циљем обуздавања Русије.
Такође је навео и да Украјина чини грешку пре свега по питању пружања подршке шефу Беле куће Џозефу Бајдену који чини уступке Москви по бројним питањима.
Табах је подсетио на прве речи Бајдена, када је дошао на власт, те је рекао да нема намеру да се мири са Русијом већ да ће Москви увести изузетно жестоке санкције.

„Међутим, сада наш саветник за националну безбедност говори да је пре свега потребно дати гаранције Русији о безбедности, а не Америци“, додао је.

Такође је као пример навео и то што Бајден кочи процес експлоатације нафте и гаса у Америци чиме је створио дефицит енергената у земљи што је омогућило руској економији да се „обогати“ због пораста потражње за енергентима.
Руски миротворци у Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
СВЕТ
НАТО греши, Путин има прегршт адута — и познат је по изненађењима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала