- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Стиже нова верзија ПВО система „Панцир“

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни ракетни систем "Панцир СМ"
Противваздушни ракетни систем Панцир СМ - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
Нова верзија противваздушног система „Панцир“, као и напредног наоружања „Деривација ПВО“ и „Тајфун ПВО“, појавиће се 2022. године, саопштила је прес служба Министарства одбране Русије.
У саопштењу се прецизира да се мобилни противваздушни артиљеријски систем „Деривација ПВО“ развија као замена за самоходно противваздушно оруђе „Шилка“ и двоструког противваздушног система „ЗУ 23“.
Нови систем ће добити високобалистички аутоматски топ калибра 57 милиметара и вишенаменско пуњење са даљинском детонацијом у близини мете. То ће омогућити да се погађају и микро и мини дронови.
Модификација противваздушног ракетно-топског система „Панцир СМ СВ“ на гусеничној шасији за Копнену војску имаће два типа противваздушних вођених ракета и повећану зону дејства. Наоружање борбеног возила система „Тајфун ПВО“ може да укључује и постојеће системе „Игла“, „Игла С“ и „Верба“ и нову генерацију противваздушних система „Метка“.
„Такође се развија и ПВО систем ‘Птицелов’ који користи две врсте ракета са различитим методама навођења (самонавођене топлотним зрачењем циља и навођене ласерским снопом“, додаје Министарство одбране.
Противракетни систем Панцир С1  - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
РУСИЈА
На нишану „Панцира С“: Руски системи чувају небо изнад Лењинградске области /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала