Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Тражићу од Брнабићеве аргументе за одлуку о повлачењу дозвола Рио Тинту

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
Тражићу од председнице Владе Србије да ми за одлуку о повлачењу дозвола "Рио Тинту" или било којој другој компанији, прикаже јасније аргументе од вике организација које финансира Рокфелер, поручио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
„Мој глас не може да се очекује на основу силе која нам прети, већ на основу потреба Србије и њеног развоја“, рекао је Вулин у Бањалуци поводом изјаве председнице Владе Ане Брнабић да је „Влада близу одлуке“ да поништи уговоре на које су се бивше власти обавезале 2004. и 2006. године, што је утицало на пословање „Рио Тинта“ и истраживања залиха литијума на подручју Јадра ради изградње рудника, експлоатације и хемијске прераде руде.
„Док не добијем аргументе који се не заснивају на непријављеним и нелегалним протестима, пребијањем мирних грађана који користе своје уставно право и слободно се крећу, док ми се не објасни зашто је група силеџија важнија од правне процедуре, нећу се изјаснити“, поручио је Вулин у саопштењу које је медијима проследио МУП Србије.
„Пре него донесем одлуку тражићу и да ми председник Србије Александар Вучић лично изнесе свој став, јер знам да он наређења не прима, ни од силеџија, ни од странаца“, најавио је Вулин.
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Ана Брнабић: Влада Србије близу одлуке да поништи све са „Рио Тинтом“ и Великом Британијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала