- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Република Српска је остварење сна српског народа и гарант опстанка /видео/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICСвечани дефиле поводом Дана Републике Српске у Бањалуци
Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик честитао је 9. јануар - Дан Републике, поручивши да је Република Српска остварање сна српског народа на овим просторима и гарант опстанка.
„Поносан што сам свих ових година на бранику Републике“, рекао је Додик у обраћању на свечаном дефилеу поводом 9. јануара, додавши да је Српска показала да може и жели да живи у слободи.
Он је истакао да за српски народ нема слободе без државе, те да је „Република Српска наша држава, без обзира како то неко гледао или оспоравао“.
„Наша слобода није на уштрб неких других, већ наше право. Имамо намеру да живимо у слободи и пружимо је и другима“, истакао је Додик.
Он је нагласио да је циљ мир, одбрана слободе, Републике и живота достојног човека.
„Наш циљ је одбрана слободе и Републике Српске“ поручио је Додик, преноси РТРС.
Република Српска има снагу, институције, народ иза себе и то је најважније, изјавио је Додик након што је присуствовао литургији која је претходно одржана у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.
Додик је истакао да је Република Српска била идеја слободе и да та идеја и данас живи, а свим коју ту живе, без обзира на веру и нацију, пожелео је да се угодно осећају у слободи коју има Српска.
„Ово је дан љубави народа који је створио Републику Српску и ово је дан у коме обележавамо сећање на све оне који су дали животе за Републику“, рекао је Додик.
Он је истакао да је Република Српска данас слободна заједница без икакве хипотеке, да се успешно развија и да ће наставити да живи.
То ће бити, каже, без обзира на оне који упорно покушавају, не само оспоравајући овај дан, већ отимају овлашћења, третирају имовину на један други начин.
„Поново враћају несигурност. Република Српска има снагу, институције, народ иза себе и то је најважније“, поручио је Додик.
Додик је свим грађанима Републике Српске честитао Дан Републике Српске и њен 30. рођендан, дан када је донета одлука о формирању Републике Српске.
„Мени је лично част што сам био учесник те Скупштине, најмлађи посланик испред свих, помало и збуњен ипак сам знао да радим један велики и важан посао својим присуством“, закључио је Додик
Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
РЕГИОН
Република Српска прославила 30. рођендан /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала