- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Језива претња: Полицајцу смета Дан Републике, хоће да спаљује Србе

© Фото : Дејан ВукићПолиција, Црна Гора
Полиција,  Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Пратите нас
Црногорско Министарство унутрашњих послова саопштило је да ће проверити да ли је њихов службеник А.П. на друштвеним мрежама претио Србима „паљењем на ломачи“.
МУП је, наиме, реаговао након што је на профилу под именом „Принц од Титограда“ објављен пост у којем се коментарише песма коју су припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске певали током данашњег дефилеа у Бањалуци, а у коментару се, уз псовку, наводи да их све треба спалити на ломачи, пренеле су „Вијести“.
Министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић рекао је за РТЦГ да МУП оштро осуђује сваки вид шовинизма, дискриминације, нетолеранције, говора мржње, ма са које стране долазили и коме били упућен.
„Случај ће бити пажљиво размотрен и уколико се потврди аутентичност биће покренути поступци у складу са Законом о унутрашњим пословима“, навео је Секуловић.
Председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић (ДФ) позвао је министра Секуловића и директора полиције Зорана Брђанина да суспендују припадника МУП-а и покрену поступак против њега због говора мржње и ширења фашистичких порука преко друштвених мрежа.
„Недопустиво је да припадник МУП-а промовише геноцидни наратив Јасеновца, херцеговачких јама и стратишта српског народа из Другог светског рата“, рекао је Кнежевић за РТЦГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала