- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина данас и сутра спроводи тестирање 14 милиона људи на ковид 19

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаТест
Тест - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Пратите нас
У лучком граду Тијанђину недалеко од кинеске престонице Пекинга, данас је почело масовно тестирање 14 милиона грађана након што је откривено 20 случајева ковида 19, од којих су најмање два изазвана сојем омикрон.
Међу зараженима је 15 ученика од осам до 13 година, један члан особља у центру за образовање и четири родитеља.
Тестирање у Тијанђину требало би да буде завршено у року од два дана, преноси АП и подсећа да је Кина интензивирала спровођење своје стратегије нулте толеранције на ковид19 пред почетак Зимских олимпијских игара које стартују 4. фебруара у Пекингу.
Кинеска престоница је удаљена око 115 километара северозападно од Тјенђина и повезана је брзом железничком линијом којом путовање између ова два града траје мање од једног сата.
Милиони људи су затворени у својим домовима у Сијану и Јужоу, два града која су на удаљености од око 420 километара, али имају већи број инфицираних короном.
У Џенгжуу, главном граду провинције Хенан удаљеном 70-ак километара северно од Јужуа, такође се спроводи масовно тестирање, а од сутра ће бити затворене школе.
Прва два случаја ковида19 потврђена у Тијанђину била су 10-годишња девојчица и 29-годишња жена која ради у школском продуженом боравку и обе су заражене омикроном.
У накнадном тестирању њихових блиских контаката, откривено је још 18 позитивних, али је 767 тестираних имало негативан резултат, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала