- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Дијалог са Америком се неће водити бесконачно

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Пратите нас
Москва не искључује да се дијалог са САД у Женеви о безбедносним гаранцијама може ограничити на један састанак, изјавио је за Спутњик заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.

"Ништа не могу да искључим, то је врло могући сценарио. Американци, посебно њихова група за подршку коју представљају друге чланице НАТО-а, не треба да имају никакве илузије тим поводом", рекао је Рјабков, одговарајући на питање да ли разговори о безбедностним гаранцијама могу бити ограничени само на један састанак, ако Вашингтон не покаже спремност да разговара о забринутостима Москве.

"Не идемо тамо са испруженом руком, идема са јасно фурмулисаним задатком који треба да се реши под условима које смо формулисали. То је све", нагласио је заменик шефа дипломатије.
Он је објаснио да, "ако будемо ишли у круг и понављали једно исто, ако не видимо ни најмањи знак спремности са те стране да се узму у обзир наши приоритети, да се реагује на њих конструктивно, тада ће дијалог бити бесмислен".
"И која је поента да се то настави? Не разумем", закључио је Рјабков.
Подсетимо, Русија и САД ће одржати данас у Женеви консултације о безбедностним гаранцијама које је предложила Москва, након чега ће у Бриселу бити одржана седница Савета Русија-НАТО, а у Бечу консултације на пољу ОЕБС-а.
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
РУСИЈА
Русија поручује: Нема уступака Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала