- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија поручује: Нема уступака Америци

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗаставе САД и Русије
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Пратите нас
Постоји велика могућност да САД и НАТО неће желети реално да сагледају став Москве, али она нема намеру да иде на уступке, саопштио је у интервјуу Спутњику заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков уочи самита Русија-САД у Женеви.
"Велика је вероватноћа да ћемо се, у потрази за додирним тачкама, суочити са тим да наше колеге из САД и НАТО-а не желе реално да сагледају шта нам је потребно", рекао је Рјабков, оцењујући предстојећи састанак.
"Међутим, ми, наравно, под притиском и у режиму претњи које се стално чују на наш рачун од стране западних учесника предстојећих контаката, нећемо чинити никакве уступке", нагласио је заменик шефа дипломатије.
По његовим речима, "то је у потпуности искључено".
"То би значило радити против сопствених интереса, против интереса наше безбедности", нагласио је високи руски званичник.
Рјабков је изразио жаљење што САД инсистирају на једностраним уступцима Русије и уместо конструктивног става, баве се спекулацијама, што не може бити основа за продуктивну дискусију о безбедностним гаранцијама.
Подсетимо, Русија и САД ће одржати данас у Женеви консултације о безбедностним гаранцијама које је предложила Москва, након чега ће у Бриселу бити одржана седница Савета Русија-НАТО, а у Бечу консултације на пољу ОЕБС-а.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
РУСИЈА
Захарова уочи преговора Русија-САД: Где вам је нестао оптимизам, пробајте да се орасположите
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала