- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ДФ брани „Хепи телевизију“, напада министарку за медије

© Фото : Демократски фронт Лидери Демократског фронта
Лидери Демократског фронта  - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
Пратите нас
Из Демократског фронат (ДФ) саопштили да министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић, која је прије два дана поздравила одлуку Агенције за електронске медије о полугодишњој забрани појединих емисија телевизије "Хепи" на територији Црне Горе, не зна да ради свој посао, као и да се Влада "додворава антисрбима".
Оцијенили су невјероватним то што Срзентић, као министарка задужена за медије, јавно подржава забрану емитовања програма једне телевизије. Садржај "Хепија" забрањен је од ове седмице због подстицања на мржњу, нетрпељивост и дискриминацију према припадницима црногорске националности.
"Од првог дана избора владе, грађани се питају шта ради случајна, увезена министарка Срзентић, које су њене обавезе, опис посла, и до данас нема одговора на та питања. Она очигледно нема благе везе са послом који јој је из неког разлога повјерен, али зато јој антисрпство 'добро иде', па је јавно подржала удар ДПС на једну српску телевизију, док ћути на изливе шовинизма који се са разних медија пласирају према другим народима, а исто тако је прошле године снажно подржала Сању Дамјановић из ДПС на изборима у Никшићу, па је присуствовала скуповима монтенегринских есктремиста. Наравно, Тамара Срзентић није битна, за њу нико није гласао, и она је, као и њене колеге, обични узурпатор народне воље и један од примјера како је ова влада издала народ који је гласао за промјене", саопштили су из ДФ-а.
Истина је, како су казали, да је српски народ "доминантно учествовао" у промјенама 30. августа 2020. године, али Влада, откако је изабрана, "чини све да се додвори антисрбима и 'белведерцима', који позивају на обрачун са Србима и СПЦ, и са презрењем гледа" на оне који су гласали за промјене.
"Зато је неопходно да се што прије исправи неправда према тим грађанима и да Црна Гора добије владу састављену од људи који су учествовали у промјенама и борили се за њих", закључују из ДФ-а.
Из Нове српске демократије, конституента те коалиције, јуче су такође оцијенили да АЕМ и Влада иду "антисрпским стазама Мила Ђукановића".
Одлука Агенције да забрани поједине емисије "Хепија" је, како сматрају, кажњавање медија на политичкој основи и покушај укидања "основних слобода".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала