- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Антологијско саслушање Новака у Мелбурну: Шта вам још нисам доставио?!

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкуп подршке Новаку Ђоковићу у Београду
Скуп подршке Новаку Ђоковићу у Београду - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
Пратите насTelegramOdyssey
Након победе Новака Ђоковића на суду против Аустралије, објављени су разни документи, поред осталог и разговор српског тенисера са Граничном полицијом на аеродрому у Мелбурну.
Ђоковићу је по доласку у Мелбурн укинута виза, а због тога на који начин је спроведена процедура је, између осталог, на крају српски тенисер победио на суду.
Новаку је Гранична полиција у четири ујутру дала само 20 минута да, без шансе да се са неким консултује јер су му одузели мобилни телефон, достави додатне доказе за медицинско изузеће.
Те додатне доказе није могао да достави јер ни са ким није имао контакт, а притом је са собом имао све што му је претходно, пред улазак у авион за Мелбурн, речено да је потребно да има.
Ово је разговор Ђоковића и Граничне полиције:
Испитивач: Интервју се наставља у 3.55 ујутру. Новаче, сада, на основу информација које си нам доставио, могу да т и помогнем. Предаћу ти обавештење о намери да ти се укине виза, тако да ћу ти пренети све информације.
Ђоковић: Не разумем, укидате ми визу или?
Испитивач: Ово је обавештење о намери да ти укинемо визу по члану 116 Миграционог акта 1958.
Ђоковић: Океј.
Испитивач: Даћу вам, рецимо, 20 минута - или ако вам је потребно више можете да затражите - и за то време морате да нам дате разлоге због којих не би требало да вам укинемо визу.
Ђоковић: Не могу да разумем шта више желите да вам дам. Дао сам вам све документе које су ми тражили Тениски савез Аустралије и влада Викторије у последње три, четири недеље. Мој агент и ја смо били у непрекидној комуникацији са Тениским савезом Аустралије и владом Викторије и медицинским панелом и они су ми дали медицинско изузеће за вакцинацију за ковид. Ја сам поднео захтев, они су га прихватили, тако да не разумем шта више желите да кажем. Немам ништа више код себе. Дошао сам овде јер сам добио та документа, у супротном ме не би ни пустили. Не разумем који је разлог због којег ми не допуштате да уђем у земљу. Чекам овде сатима и и даље не разумем који је главни разлог. Који папири ми недостају? Које информације вам нисам доставио? Или шта је у питању?
Испитивач: Ја ћу вам само прочитати информације и дати вам копију. Све ту пише. Али, да, ја морам да прођем кроз овај процес и кроз ваше образложење, које можете да ми дате након временског рока који смо вам дали. Имамо да вам дамо 20 минута.
Ђоковић: Дакле дајете ми 20 минута да вам доставим информације које немам? У четири ујутру? Стављате ме у веома непријатну позицију јер у четири ујутру не могу да позовем директора Тениског савеза Аустралије и не могу да се чујем ни са ким из владе Викторије кроз ТС Аустралије. Стављате ме у веома незгодну ситуацију. Не знам шта бих вам више рекао. Све што су тражили од мене сам донео.
Испитивач: Да.
Ђоковић: Не бих седео овде да нисам испоштовао сва правила која је поставила ваша влада. Ја сам помало шокиран да ми ви дајете обавештене о укидању визе. На основу чега?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала