- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков о улози друштвених мрежа у кризама: Поред добра носе и зло

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
Пратите нас
Употреба друштвених мрежа у циљу увлачења грађана у илегалне акције, као што је био случај у Казахстану је зло које се мора сасећи, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Друштвене мреже, очигледно, поред добра доносе и зло. Задатак је да се предузму мере како би се то зло сасекло“, рекао је Песков.

Он је навео да то није нов, већ дугогодишњи проблем који је био очигледан током недавних догађаја у Казахстану и додао да Кремљ за сада неће давати никакве предлоге на тему контроле друштвених мрежа.
Портпарол Кремља је изјавио и да руске обавештајне службе, у ситуацијама сличним овима у Казахстану, увек предузимају мере како би се заштитиле од инфилтрирања терориста на територију Русије.

„Наравно, и врховни командант и специјалне службе у сличним ситуацијама предузимају специјалне мере како би се заштитили од претњи терориста“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли је Кремљ разматрао ризике који могу настати услед уласка учесника казахстанских немира у Русију, а са циљем дестабилизације руских региона који се граниче са Казахстаном.

Подсетимо, становници западног Казахстана (градова Жанаозен и Актау) масовно су изашли на улице 2. јануара у знак протеста због двоструког повећања цена за гориво. Касније су демонстрације захватиле целу државу. Власт је објавила да враћа цене на гас, међутим, ситуација се погоршала. Почели су немири, уведено је ванредно стање и позван ОДКБ.
Према последњим информацијама, у нередима који су захватили Казахстан од 2. јануара ухапшено је око 8.000 људи, саопштило је Министарство унутрашњих послова земље.
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
РУСИЈА
Кремљ: Ситуација у Казахстану је све изненадила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала