- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Премијер Италије невакцинисане означио одговорним за здравствену кризу

CC0 / Рixabay / Маска
Маска - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
Пратите нас
Мали број Италијана који одбија да се вакцинише против ковида 19 у великој мери је одговоран за наставак здравствене кризе, изјавио је италијански премијер Марио Драги.
Италијанска Влада је прошле недеље учинила вакцинацију обавезном за све старије од 50 година у покушају да ублажи притисак на своје болнице због пораста броја новозаражених, пренео је Ројтерс.
“Никада не смемо да изгубимо из вида чињеницу да је већина проблема које данас имамо зато што има невакцинисаних људи“, рекао је Драги на конференцији за новинаре.
“По ко зна који пут позивам све оне Италијане који још нису вакцинисани да то ураде и да добију трећу дозу вакцине”, истакао је он.
Министар здравља Роберто Сперанца рекао је да је 89,4 одсто свих старијих од 12 година примило најмање једну дозу вакцине, али да невакцинисани чине две трећине свих пацијената са ковидом на одељењима интензивне неге.
Вршећи додатни притисак на људе да се вакцинишу, данас су ступила на снагу нова ограничења која забрањују онима који још нису вакцинисани да улазе у барове и ресторане или да користе јавни превоз.
Од новог правила биће изузети само они који су се недавно опоравили од ковида 19.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала