- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Руски мировњаци распоредили беспилотне летелице „Орлан 10“ на аеродрому у Алма Ати

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаБеспилотна летелица "Орлан 10"
Беспилотна летелица Орлан 10 - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
Пратите нас
Припадници руских мировних снага у оквиру мисије ОДКБ у Казахстану користе дронове „Орлан 10“ за осматрање околине аеродрома у Алма Ати.
На аеродром су раније стигле две јединице дронова.
Како је изјавио начелник јединице „Орлана“ Артјом Лифанов за телевизију Звезда, овај комплекс се користи за кориговање дејстава мировних снага ОДКБ-а, који се сада налазе у Казахстану и обезбеђују стратешки важне објекте.
„За лансирање је потребно да се координише ваздушни простор и са органима за безбедност ваздушног саобраћаја, са снагама ПВО, са заштитом аеродрома, са заштитом других јединица, а такође је потребна сарадња са снагама суседних држава које се такође налазе на овом подручју“, објаснио је Лифанов.
Према његовим речима, дронови су у сталној приправности. За позиционирање и координацију лета због добро успостављене сарадње није потребно више од 15 минута.
У Казахстан су ради стабилизације и нормализације ситуације послате колективне мировне снаге ОДКБ-а у чијем саставу су и јединице оружаних снага Русије, Белорусије, Јерменије, Таџикистана и Киргизије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала