- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Влада Србије усвојила: Пријаве младих за 100 евра електронски од 15. јануара

© Sputnik / Лола ЂорђевићВлада Србије
Влада Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
Пратите нас
Влада Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о Привременом регистру држављана Републике Србије од 16 до 29 година којима се уплаћује новчана помоћ од 100 евра.
Њима се, како се наводи у саопштењу, новчана помоћ уплаћује за ублажавање последица пандемије болести ковид-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2, у циљу смањивања негативних ефеката пандемије, очувања агрегатне тражње и подстицања раста привредних активности.
Новчана помоћ у износу од по 100 евра (у динарској противвредности по званичном средњем курсу динара према евру који утврђује Народна банка Србије на дан ступања на снагу овог закона) намењена је лицима од навршених 16 до навршених 29 година на дан ступања на снагу овог закона.
Пријаве за грађане којима се предложеним законским решењем утврђује право на новчану помоћ, а који су држављани са пребивалиштем у Републици Србији и поседују важећу личну карту, вршиће се електронски, путем портала Управе за трезор од 15. до 30. јануара 2022. године.
Њима ће након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке) бити заведена пријава, чији ће статус моћи да провере на порталу Управе за трезор. Уколико неко нема рачун у банци, потребно је да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун.
Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводу за извршење кривичних санкција, новчана помоћ ће бити уплаћена аутоматски, односно без подношења пријаве, саопштено је из Владе Србије.
100 евра - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Креће пријава за 100 евра: Новац не можете добити ако не доставите четири података
Бебе близанци - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
ДРУШТВО
Од Нове године за друго и треће дете по 100.000 динара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала