- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Нема тих санкција које могу спречити достојанство слободног Србина

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да нема тих санкција које ће спречити достојанство слободног Србина које захтева да нација којој припада буде слободна, своја на своме у праведно уређеној заједници, али не на штету било којег народа.
На питање Срне да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића у којој призива, како каже, ефикасније санкције против њега, Додик је рекао да је призивање санкција од председника распале СДА само још један доказ да политички представници муслимани не желе дијалог нити било какав договор, већ унитарну муслиманску државу у БиХ.
"Не знам какве он санкције мени прижељкује и за шта, нити ме занима, али верујем да му је главни проблем што ми је народ на изборима дао највеће поверење. На његову жалост, нисам подобан Србин и његов саговорник у стварању муслиманске државе, нити радим по диктату западно-бошњачке коалиције, већ сам легитимни представник српског народа који се бори за поштoвање Дејтонског мировног споразума и Устава", истакао је Додик.
Он је поручио да док је њега и СНСД-а никада неће издати интересе српског народа и Републике Српске која је настала у миру, очувана у рату и призната у Дејтону, преноси РТРС.
"Ја се борим за поштoвање Устава и онога што је потписано у Дејтону, а не за БиХ у којој ће два народа бити мајоризована од трећег - муслиманског. БиХ је састављена од два равноправна ентитета и три конститутивна народа и ако због поштовања те чињенице Бакир Изетбеговић призива мени санкције то говори о њему и какву БиХ жели, а не о мени", констатовао је Додик.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала