- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Два медведа не могу у исту јазбину“: Русија хипотетички и може у НАТО, али само како би га уништила

© SputnikЗаставе Русије и НАТО-а
Заставе Русије и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
Пратите нас
Русија би хипотетички могла да уђе у НАТО, али са једним циљем, а то је да уништи ту организацију, изјавио је бивши начелник Генералштаба Оружаних снага Русије генерал армије Јуриј Балујевски поводом писања норвешких медија да би Алијанса требало да Москви пружи могућност уласка у НАТО како би избегла војни сукоб.

„Русија може да уђе у НАТО, али наш циљ ће бити један – да уништимо ову организацију засновану на добро познатом постулату: 'Ако желите да уништите мафију, водите је'“, рекао је Балујевски.

Он је подсетио да је 1950-их година СССР поднео захтев за улазак у НАТО, али да од тога није било ништа, као и да су се „исти разговори водили 1990-их година, са истим исходом“.
„Постоји само један разлог за то, а то је да САД увек желе доминацију и хегемонију. То би било немогуће уз улазак Русије у НАТО. А онда ми пада на памет још једна руска пословица – два медведа не могу да живе у истој јазбини“, истакао је Балујевски.
Норвешки генерал-потпуковник у пензији Роберт Мод за лист „Афтенпостен“ изјавио је раније да Запад треба да промени став према Русији и да јој чак пружи могућност уласка у НАТО како би избегао војни сукоб.
С тим у вези, бивши начелник Генералштаба Оружаних снага Русије прокоментарисао је и његове речи о потреби да се промени однос Запада према Русији, рекавшида „има само један коментар, да на Западу још увек постоје објективни људи и да жели да верује да то није случај само међу пензионисаним генералима“.
Седиште НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
СВЕТ
Руски дипломата: Сврха НАТО-а ─ да служи деструктивној политици Вашингтона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала