- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бруклину не помаже ни „повремени“ кошаркаш, у Калифорнији распад система

© AFP 2023 / ELSA/Getty ImagesКајри Ирвинг и Денис Шрудер у сукобу
Кајри Ирвинг и Денис Шрудер у сукобу - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
Пратите нас
Претходне ноћи у НБА лиги на паркетима није било српских кошаркаша, али је одиграно неколико утакмица у којима се издвајају углавном порази – Бруклин Нетса и Сакраменто Кингса.
Почнимо од пораза Бруклин Нетса за које је право наступа имао Кајри Ирвинг – „најгласнији“ кошаркаш на свету који не жели да се вакцинише.
Ирвинг је истицао више пута да није против вакцинација, али и да то лично не жели, те због тога није играо у првом делу сезоне, што због суспензије тима, што због тога што је у Њујорку обавезна потврда о вакцинацији уколико желите да присуствујете неком јавном скупу (утакмици, концерту...).
Један од најбољих плејмејкера света и даље не може да наступа на домаћим мечевима, али му је зато франшиза изашла у сусрет када су у питању гостујући дуели у градовима у којима не важи правило о обавезној вакцинацији.
Један од таквих је Портланд у ком је Бруклин претрпео 14. пораз у сезони, а први са „повременим“ кошаркашем Ирвингом.
Кајри је одиграо добар меч, постигао је 22 поена за 40 минута на терену, али Нетси нису успели да избегну пораз од ослабљеног Портланда.
Блејзерсе су до тријумфа предводили Сајмонс са 23 поена, Меклмор је додао 20, Ковингтон је постигао 20, а Јусуф Нуркић је имао 14 поена и осам скокова.
Бруклин је на овом сусрету био без Џејмса Хардена, али и поред тога били су велики фаворити. Најефикаснији у пораженом тиму био је Кевин Дурент са 28 поена и 10 скокова.

Сакраменто – Кливленд 108:109

Сакраменто Кингси некада су били „српски клуб“, многи га и данас у Србији сматрају својим јер су га заволели у периоду ере Влада Дивца и Пеђе Стојаковића, али у овом тренутку утисак је да је и подршка наших навијача на најнижим гранама јер је екипа из Калифорније такође у великом каналу.
Пуних 15 година Кингси нису играли у плеј-офу, а тај низ биће вероватно настављен и ове такмичарске године јер Сакраменто има скор 16/27 и налази се у серији од пет пораза заредом.
Последњи у низу претрпели су од Кливленд Кавалирса – 109:108. Поново су Кингси одиграли бледу партију, а на крају су успели само да ублаже пораз.
Прва звезда тима Диерон Фокс налази се у јако лошој форми, вероватно се ради и о незадовољству, те је пред челним људима франшизе јако битан период јер ако наставе са овако лошим издањима, питање је да ли ће успети да задрже Кингсе у Сакраменту.
Кливленд су до победе предводили високи кошаркаш – Џерет Ален (18п и 17ск), Кевин Лав (18п), Еван Мобли (17п, 7ск, 5ас) и Лаури Марканен (15п).
Добру утакмицу одиграо је и Дарису Гарланд који је уписао једанаест асистенција.
У Сакраменту бољи од осталих био је Халибуртон са 21 поеном, и утисак је да млади плејмејкер полако преузима кључеве и постаје лидер.
Кингси имају пет пораза заредом, поново су далеко од плеј-офа и навијачи полако одустају и од ове сезоне... а тек је јануар.

НБА, резултати:

Шарлот – Милвоки 103:99
Детроит – Јута 126:116
Бостон – Индијана 101:98пп
Њујорк – Сан Антонио 111:96
Хјустон – Филаделфија 91:111
Портланд – Бруклин 114:108
Сакраменто – Кливленд 108:109
Standings provided by SofaScore LiveScore
Нова МВП партија Николе Јокића /видео/
Уклета реклама – незгодна повреда капитена Србије! /видео/
Србија не мора да брине – Марина остаје!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала