- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Краве у Метаверзуму: Уживају на зеленим пашњацима у фармерском Матриксу /видео/

© Фото : Јутјуб/СанКрава у метаверзуму
Крава у метаверзуму - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
Пратите нас
Фејсбук је још у новембру најавио велике промене – алтернативни виртуелни универзум, Метаверзум, у којем ће корисници моћи да раде, проводе време с пријатељима и обављају бројне друге активности. Док људи још чекају на алтернативни свет, краве у Турској већ су ушле у неку врсту Метаверзума.
У експерименталном програму учествује турски фармер Изет Коцак чија се фарма налази у граду Аскарај.
Његови животиње су током целе зиме у шталама, због ниских температура и великих снегова, па се дошло на идеју да им се слика света промени уз помоћ ВР уређаја.
Све подсећа на „фармерски Матрикс“, а животиње које су опремљене специјалним уређајима мисле да су напољу, на сунчаним пољима.
Фармер Коцак је справе до сада користио на две краве, а животиње су у првих месец дана дале по пет литара млека више (с 22 литра су стигле до 27).
Иако се тврди да је животињама добро, јер гледају у зелене пашњаке, све ипак личи на дистопију, преносе британски медији.
Краве с ВР уређајима преко очију нису леп призор, посебно ако се има у виду да су справе добиле како би производиле више млека за људе. Прича је послужила и као аргумент против Метаверзума за људске кориснике, иако ће они избор моћи да праве самостално.
Уређај би ускоро требало да добије више крава, а расправа о срећи животиња траје – једни верују да је ово увод у неки суморнији свет, други пак тврде да је добро док су краве срећне, па макар то било и на лажним пашњацима.
Ситуација неодољиво подсећа на причу из филма Матрикс – у коме људи живе у лажном свету, док производе ресурсе за оне који су их заробили. Краве то раде одавно, а сад имају и свој Матрикс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала