- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ не гаји оптимизам да ће се договорити са Америком

© Sputnik / Евгений БиятовМосква
Москва  - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
Пратите нас
Руско-амерички преговори о безбедносним гаранцијама нису само процес ради процеса, важан је резултат, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„За сада не видимо неки велики повод за оптимизмом, заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков је дао позитивну оцену о томе како се одржавају преговори. То се односи на њихов карактер, на отвореност и директност. Међутим, то није процес ради процеса и не може бити нешто задовољавајуће, јер је овде важан резултат“, рекао је Песков.
Портпарол Кремља је додао да о резултату сада нема шта да се каже и да предстоји још неколико рунди преговора који ће дати јаснију слику на ком су нивоу односи Русије и Америке.
Песков се осврнуо и на саопштења о могућој забрани увоза америчке технике у Русију, назвавши их „информационом артиљеријском припремом” за преговоре делегација Русије и САД. Према његовим речима, то не може утицати на став руске делегације.
"Хвала богу, машине за прање судова не припадају категоријих светих ствари", нашалио се портпарол Кремља.
Подсетимо, 10. јануар у Женеви су одржани преговори Русије и САД о руским предлозима за безбедносне гаранције. Претпоставља се да ће након тога руски предлози бити разматрани 12. јануара на савету Русија-НАТО и 13. јануара на платформи ОЕБС-а у Бечу.
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
РУСИЈА
Захарова: Русија спремна за даљи рад са Америком о безбедносним питањима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала