- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков учитељ згрожен тортуром, али слави победу: „Рањени лав је најопаснији“

© REUTERS / Robert Deutsch / USA TODAY SportsНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
Пратите нас
Легендарни тениски стручњак Никола Пилић, поручио је за Спутњик да му је изузетно драго што је Новак Ђоковић однео победу на суду у Аустралији. Додао је да је срамота што је светски број један имао криминалан третман, и да упркос свему може до трофеја у Мелбурну који би га учинио највећим играчем у историји белог спорта.
Ако неко познаје Новака Ђоковића, онда је то свакако легендарни хрватски стручњак Никола Ники Пилић.
Сарађивали су док је Ноле стасавао у врхунског играча, а Пилић је био и саветник у Дејвис куп репрезентацији Србије када је освојена „Салатара“ 2010. године у Београду победом над Французима у спектакуларном финалу пред крцатом Ареном.
Пилић је из Хрватске, како нам је рекао, помно пратио сва дешавања у Мелбурну око Новака Ђоковића и тортуру коју је проживео јер је данима био заточен у мигрантском хотелу без свежег ваздуха. Није могао ни прозор да отвори!
Како је открила Новакова мајка Дијана Ђоковић, није чак имао поглед на парк, већ је морао да гледа у зид.
Све то „сломило“ би већину, не и великог шампиона, који је пребродио све муке по доласку у Аустралију где је коначно у понедељак одрадио први тренинг.
© AFP 2023 / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGENНикола Пилић
Никола Пилић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
Никола Пилић
Честитам Новаку на победи у том процесу који је био немогућ. Они су њега третирали најгрубље могуће као неког криминалца. Честитам аустралијском суду који није обраћао пажњу на премијера и министарку унутрашњих послова. Новак је победио, нису му дали кредит због тога што је девет пута освојио Аустралијан опен из 12 учешћа. Срамота је како су га третирали, сместивши га прво у собу осам, девет сати, где су испред били полицајци, а касније је завршио у хотелу са азилантима. Срамота за Аустралију“, поручио је Пилић за Спутњик.
Човек који је блиско сарађивао са Новаком Ђоковићем док је био тинејџер, слаже се са констатацијом да је „рањени лав најопаснији“.
Нема Пилић дилему да би све што се издешавало са светским бројем један могло додатно да га мотивише да јубиларни десети пут подигне пехар у Мелбурну, чиме би и званично постао највећи у историји.
Надмашио би Роџера Федерера и Рафаела Надала који имају по 20 Гренд слем титула.
„Увек је рањени лав најопаснији, може се тако рећи да је Новак сада у тој ситуацији, али у спорту не постоје гаранције. Новак је колико сам видео већ био на терену и тренирао је. Пошто је он врхунски професионалац, битно је да добије прво и друго коло, да подигне форму. Он је прави шампион и врло добро зна шта ради“.
Нисмо могли да се не осврнемо на изјаву Рафаела Надала који је поручио да му са спортске стране није драго што ће Ђоковић учествовати на Аустралијан опену. Пилић није изненађен...
„То је нормално са спортског аспекта да се тако понео. Прво сам чуо неку изјаву да му је драго што игра Новак, онда је очигледно у међувремену променио плочу“.
На конректно питање да ли Новак Ђоковић и поред тортуре коју је неочекивано проживео у Аустралији може да се домогне трофеја, Хрват није имао дилему:
„Знате, човек који може шест сати да игра један меч са Надалом, он има физичке и психолошке квалитете да може после свега да освоји Аустралијан опен. Сигурно је да има сада посебну мотивацију да покаже да је најбољи, као што је то чинио годинама, Он је у сваком случају фаворит број један! Ако погледамо оно што је радио у Аустралији у последњих десет година, лоптице, терен, све му савршено одговара. Навијаћу за њега, за кога би другог“, поручио је за крај уз осмех легендарни Ники Пилић.
Навијач у Сиднеју пружа подршку Новаку Ђоковићу - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СПОРТ
„Друже, могао би на спавање“ – очајнички покушај Американца да сруши Новака
Породица Новака Ђоковића држи конференцију за новинаре - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СПОРТ
Ђорђе открио где се Новак налази, Срђан поручио: Не знају шта су урадили! /видео/
Новак Ђоковић у мини бусу напушта хотел Парк - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СПОРТ
Дан када је Новак Ђоковић поново постао слободан човек – барем на неко време
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала