- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преживела је пакао и тражи одштету: „Новак је сигурно добро платио, а моји адвокати...“

© AFP 2023 / JIJI PRESSРената Ворачова (десно)
Рената Ворачова (десно) - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић тренира у Млебурну након неколико дана које је провео закључан, а исту судбину делила је и Рената Ворачова која није успела да се избори за своју правду. Након што је напустила Аустралију, Чехиња је објаснила и разлоге због којих није прошла као Новак.
Новак Ђоковић успео је са победи Аустралију на суду и остане да игра на првом Гренд слему иако се и даље стрепи да ће Алекс Хок, министар имиграционих послова, визу српског аса да поништи.
Након што је већ одиграла један турнир у тој земљи Рената Ворачова, чешка тенисерка, сазнала је да ће и она бити депортована.
Чехиња је најавила да ће тражити новчану компензацију јер је била притворена у Мелбурну, наводећи да тај износ неће бити мали.
„Карта за авион кошта 2.460 евра, мој тренер је путовао са мном, а ту су и трошкови хотела, тренинга, потенцијална награда. Надам се да ће Тениски савез Аустралије реаговати. Не размишљам о тенису, још сам у шоку, нисам све превазишла, ицрпљена сам. Нисам то очекивала ни у нацрњим сновима, била сам узнемирена, осећала сам се небезбедно све док момента док нисам стигла кући. Било је као у филму, дуго испитивање, разне инструкције... Не желим ни да причам о томе, не желим поново да преживљавам све“, истакла је Ворачова.
Тенисерка није успела да истера правду као Ђоковић, али није љута на светског броја један већ криви свој правни тим.
„Драго ми је због њега што је победио на суду. Ипак, мало сам фрустрирана због моје ситуације, пошто се моји адвокати и саветници који су били са мном нису заложили да и ми уложимо жалбу. Опет, разумем све, Новак је унајмио и сигурно добро платио своје адвокате. То је сигурно главни разлог због ког ја нисам могла на суд и да се жалим по истом основу“, истакла је Ворачова.
Чешка тенисерка открила је да су је када су јој рекли да мора на разговор Аустралијанци слагали.
„Таман сам планирала да играм следећи турнир, ушла сам у авион, а онда су ме вратили у хотел. Прво су ми рекли да желе само да објасним неке ствари око медицинског изузећа, да ће ми то одузети највише сат времена, међутим то је на крају било шест пута дуже“, открила је Ворачова.
Када се говорило у условима које су Новак и Ворачова имали и даље није утврђено да ли су боравили у хотелу или притвору.
Мајкл Бабић, фотограф из Мелбурна, открио је да то није хотел, док је Страхиња Јовановски, адвокат, тврдио да би велики скандал био да су Ђоковић и Чехиња били у притвору.
Према сведочењу Ворачове, више делује да су Аустралијанци били близу тог скандала.
У соби тенисерке, прозори су били закључани, а испред ње су на ходника били чувари.
Аустралијски тенисер Бернард Томић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Јуре Ђоковића, а болесни Томић морао да игра против Руса: „Не могу да верујем!“ /видео/
 Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Аустралијан опен је потврдио Ђоковићев статус
Новак Ђоковић се одмара током тренинга на Род Лејвер арени - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
„Ајде, Новаче“ – српски гладијатор поново на терену, осмех се вратио! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала