- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америчка новинарка: Путин на преговорима са Бајденовим тимом као Леброн против средњошколаца

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Водитељка телевизије „Фокс њуз“ Лора Ингрејам упоредила је преговарачко умеће руске и америчке стране са професионалним вештинама играча у кошарци.

„Дати Путину да седне за преговарачки сто са Бајденовим тимом је као да Леброна Џејмса пусте да игра против тима средњошколаца“, истакла је новинарка.

Она је тако прокоментарисала објаву „Њујорк тајмса“, посвећену руско-америчким преговорима који се ове недеље одржавају у Европи. Међутим, није прецизирала зашто је руско-амерички дијалог, који се одвија на нивоу тимова дипломата и представника, свела на „сучељавање” лидера две земље.
Према речима заменика руског министра спољних послова Сергеја Рјабкова, директан контакт председника Русије и САД Владимира Путина и Џоа Бајдена за сада није у плану. Они су разговарали телефоном су 30. децембра, други пут у том месецу.
У Бриселу је око 14 часова завршена седница Савета Русија-НАТО. Тај састанак је наставак руско-америчких преговора о безбедносним гаранцијама одржаним 9-10. јануара у Швајцарској. Повод за разговоре био је нацрт споразума о безбедносним гаранцијама који је Москва упутила Вашингтону и његовим савезницима у децембру. Документ, између осталог, укључује одредбе о међусобном неразмештању ракета средњег и кратког домета у међусобном домету, одустајање даљег ширења НАТО-а на рачун бивших совјетских република и о смањењу броја војних вежби.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
РУСИЈА
У Америци предлажу „оригиналан“ формат састанка са Путином: Пет против једног
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала