- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Америка спрема нове санкције - овог пута директно против Путина

© REUTERS / Jim BourgБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Амерички сенатори демократе представиће нови пакет санкција против Русије и руског председника Владимира Путина лично, а могу ступити на снагу у случају ескалације око Украјине, пише лист „Вашингтон пост“, позивајући се на одговарајућа документа.

„Демократски сенатори у среду ће обелоданити нови пакет санкција... ако руски председник Владимир Путин изврши инвазију на Украјину“, пише лист. На челу иницијативе је шеф комитета за међународне послове у америчком Сенату Роберт Менендез.

Како се наводи, санкције које демократе предлажу да се уведу против Русије могу обухватити високе војне званичнике и владине службенике, укључујући руског председника Путина, а такође би циљале кључне банке и систем СВИФТ. Такође се апелује да се размотре „све расположиве и одговарајуће мере“ за супротстављање покретању гасовода „Северни ток 2“, прецизирано је у чланку.
Бела кућа подржава нацрт закона о санкцијама против Русије које предлажу демократе, пише амерички лист, позивајући се на представника Савета за националну безбедност САД.
Подсетимо, украјинске власти, али и бројни западни политичари, у последње време често спомињу могућност руске офанзиве на Украјину иако Москва категорички одбацује све оптужбе тврдећи да Русија не намерава никога да нападне.
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
РУСИЈА
Бивши амбасадори САД писали Бајдену: Објавите списак санкција у случају напада Русије на Украјину
Вашингтон, америчке заставе - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
РУСИЈА
САД још јаче запретиле Русији: У случају ескалације у Украјини нећемо употребити само санкције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала