- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дијана Ђоковић: Мој син није ни политичар, ни криминалац, ни убица

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак, Срђан и Дијана Ђоковић
Новак, Срђан и Дијана Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Дијана Ђоковић навела је да њен син Новак није криминалац, политичар и убица и да само жели да игра тенис, те је додала да је веома забринута због могућности новог налога за депортацију српског тенисера услед потенцијалног укидања визе.
Упркос томе што је Новак победио Аустралију на суду, депортација је и даље опција, с обзиром да имиграциони министар Алекс Хок има дискреционо право да српском тенисеру поново укине визу.
„Преко новина сам сазнала да постоји шанса да још увек могу да га депортују. Веома сам забринута. Схватамо сви да ово није готово и молимо се да ће остати и играти. Надам се да сви размишљају исто“, рекла је Дијана Ђоковић за „Канал 7“.
„Надам се да ваше министарство, влада и министар не мисле другачије. Не избацујте га, он је тенисер, није политичар, није криминалац, није убица, он је само тенисер, најбољи на свету, пустите га да игра и покаже шта зна“, додала је обраћајући се Аустралијанцима.
Судија Ентони Кели је у понедељак преиначио првобитну одлуку да се Новаку укине виза, али аустралијски систем министру Хоку даје за право да одлуку коју је првобитно донела министарка унутрашњих послова Керен Ендрјуз поново донесе.
„Не мислим да је фер. Судија Кели је одлучио да је слободан, па не могу да схватим како један човек може да донесе другу одлуку. Али ја не познајем законе ваше земље и не схватам. Нисам упућена у детаље, не знам све о проблему нисам причала са Новаком о томе. Читам о свему у новинама. Оно што могу да кажем да је да је судија Кели седам сати слушао обе стране и онда одлучио да је Новак слободан. За мене је то затворена књига“.
Што се тиче ковид позитивног ПЦР теста који је Ђоковић добио 16. децембра, а на основу којег је ушао у Аустралију путем медицинског изузећа, његова мајка је рекла:
„Вероватно није знао, кад је схватио да је позитиван отишао је у изолацију. Заиста не могу да кажем ништа о томе, можда је најбоље да њега питате за то“, подвукла је Дијана Ђоковић.
У међувремену се о ПЦР тесту огласио Новак.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Новакови адвокати поново „упалили моторе“ – министар одложио кључну одлуку
Срђан и Дијана Ђоковић испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
СПОРТ
Дијана Ђоковић изнела детаље разговора са Новаком; Срђан у шоку: Шта то значи, људи?! /видео/
Аустралијски тенисер Бернард Томић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Јуре Ђоковића, а болесни Томић морао да игра против Руса: „Не могу да верујем!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала