- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „Ђоковић“ је у рукама једног човека – хоће ли остати веран својим уверењима?

Алекс Хок - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, признао је да је у његовој пријави за долазак у Аустралију направљена грешка која даје додатни аргумент за аустралијску власт да му ускрати визу за боравак, а човек који ће о томе одлучивати је Алекс Хок, министар за имиграцију у Влади Аустралије.
Ђоковић се огласио после дана спекулација о томе да ли је његов тим исправно поступио у попуњавају пријаве за долазак у Аустралију, наводећи да је направљена грешка у дефинисању тога да ли је пре пута на најудаљенији континент боравио на неком другом месту – а јесте, у Шпанији.
Новак Ђоковић у мини бусу напушта хотел Парк - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СПОРТ
Дан када је Новак Ђоковић поново постао слободан човек – барем на неко време
Ђоковић је претходно победио у судском процесу који се односио на питање да ли је Гранична полиција поступила на фер начин приликом укидања његове визе по слетању у Мелбурн, али ту прича није завршена јер министар Хок има моћ да поново ускрати Ђоковићу визу и право да то уради у било ком моменту.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СПОРТ
Новак је, засад, слободан, судија је био јасан, али – шта може министар?
Хок је у центар пажње аустралијске јавности стигао прошле године када је одлучивао у случају једне породице која је тражила азил, његова политичка каријера је доживела успон када је на позицију премијера стигао Малком Турнбул, а потом је постао веома близак са Скотом Морисоном, актуелним председником Владе Аустралије.
Хок је Морисонов лични представник у Влади државе Нови јужни Велс, а њихов однос датира јиш из времена када су били заједно у „групи за изучавање Библије“, после чега му је пружио велику подршку после промене Турнбула.
„Ја сам велики верник у идеје милости, опраштања, спасења и друге шансе – то су хришћанске вредности које обликују секуларну културу на начин који је чини хуманијом и бољом за живот на овом свету“, навео је Хок у једном од обраћања у парламенту.
Почетак 2022. године Хока доводи у ситуацију да „одбрани своја веровања“ – ако ни због чега другог, бар због чињенице да је Ђоковић признао да је грешка направљена и да се он у Аустралији нашао са једном једином идејом, да се такмичи као врхунски спортиста и настави свој бриљантан професионални пут.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Ђоковићу прети до пет година затвора?
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Новакови адвокати поново „упалили моторе“ – министар одложио кључну одлуку
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Ђоковић открио истину о свему како би зауставио ширење „константних дезинформација“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала