- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бивши функционер открива шта власт треба да уради с Ђоковићем: „Замислите, полиција са пиштољима...“

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Шта урадити у случају Новак Ђоковић? То питање виси као мач над главом Влади Аустралије која ће морати да донесе коначну одлуку о томе да ли је српском тенисеру дозвољен боравак у тој држави. У светлу Ђоковићевог признања да постоји грешка у поступку, бивши функционер Абул Разви истиче да би Министарство за имиграције могло да се уздржи од корака.
Ђоковић јесте победио на суђењу у ком је једина тема била да ли су се припадници Граничне полиције на прави начин односили према њему у процесу који је иницијално завршен укидањем визе и смештањем Новака у имиграциони притвор.
Ипак, ствари нису ту завршене, министар за имиграције Алекс Хок, има дискреционо право да укине визу Ђоковићу у било ком моменту, уколико пронађе довољно добре разлоге за то.
Абул Ризви, некадашњи заменик секретара у Министарству за имиграције, покушао је да процени шта ће се дешавати у наредном периоду, имајући у виду чињеницу да је Ђоковић признао да је дошло до грешке у пријави за долазак у Аустралију и да није наведено да је он боравио у Шпанији пре слетања у Мелбурн.
„Мислим да власт није најсрећнија због свега што се дешавало, нарочито у медијском светлу. Верујем да ће покушати да реше проблем у најкраћем периоду. Ако министар одлучи да укине визу Ђоковићу, он ће добити обавештење о таквој намери и биће враћен у притвор, после чега ће поново имати право жалбе“, навео је Ризви.
Ипак, он истиче да ће се министар уздржати од права на коришћење такве моћи и износи аргументацију за то.
„Најлакше за власт је да седне са Ђоковићем и покуша да дође до начина да увери народ да он не представља претњу за јавну безбедност и да му дозволи такмичење. Власт се налази између чекића и наковња, или ће покушати да реши проблем у наредна два, три дана или ће пустити да се све развлачи на наредну недељу или две“, истиче Ризви.
Како је истакао, власт је требало још у новембру да одбије Ђоковићев захтев за визу и тиме би се спречио цео хаос који је настао по Новаковом слетању у Мелбурн.
„Овде нема лаке опције. Укидање је тешко, неукидање такође. Хајде да замислимо шта би се десило да се виза укине... То значи да припадници Граничне полиције, који носе тамне униформе и пиштоље, прилазе Ђоковићу на тениском терену и одводе га пред јарким светлима светских медија... То је катастрофално за имиџ, али је и сваки покушај да се реши проблем на брзи начин је резултат лоше праксе у имиграционој политици који постоји у последњих 30 година“, закључио је Ризви.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СПОРТ
Новак је, засад, слободан, судија је био јасан, али – шта може министар?
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Ђоковић открио истину о свему како би зауставио ширење „константних дезинформација“
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Сага се наставља – Ђоковић тренирао, и даље му прети депортација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала