- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пентагон: Морамо да се уозбиљимо – нема губљења времена уз ривале попут Русије и Кине

© Flickr / Andrés FelicianoПентагон
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Вашингтон би требало озбиљније да приступи ривалству са Москвом и Пекингом, изјавио је заменик америчког секретара за одбрану Мајк Мекорд.

„Наши ривали, конкретно Русија и Кина, користе све фигуре на шаховској табли како би нам конкурисали. Ми конкуришемо на дипломатском колосеку, по питању економије, иновација. Ако ово ривалство схватимо озбиљно, како би и требало и како наши ривали гледају на то, не можемо да приуштимо себи да реагујемо као сада“, сматра он.

Високи званичник Пентагона је на саслушању у Представничком дому истакао да је „време – новац“. „Сваке године трошимо време“, оценио је.

Изградња одбрамбених капацитета у свемиру

Истовремено, шеф Свемирске команде САД генерал Џон Рејмонд изјавио је да би Вашингтон требало да изгради стабилну инфраструктуру у свемиру.
Морамо да се модернизујемо, губимо време. Морамо да се крећемо, да стварамо стабилнију одбрамбену инфраструктуру која ће задовољити данашње захтеве“, истакао је амерички генерал на саслушању у Представничком дому.

Он је нагласио су Сједињене Америчке Државе са својим „невероватним, софистицираним способностима“ и даље најбоље у свемиру. Међутим, према његовој процени, капацитети САД у свемиру нису створени за претње које се појављују.

Бела кућа је крајем децембра саопштила да је амерички председник Џозеф Бајден одобрио буџет за одбрану земље за 2022. годину, који предвиђа средства за обуздавање Русије, али без санкција гасоводу „Северни ток 2“.
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
РУСИЈА
Путин: Русија и Кина заједно развијају високотехнолошко оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала