Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Повећан број захтева за личне карте, разлог - државна помоћ

© Sputnik / Александар МилачићЛична карта
Лична карта - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Због најављене државне помоћи од 100 евра за младе од 16 до 29 година у читавој Србији повећан је број захтева за издавање личне карте, а у Београду је број захтева чак три пута већи у односу на ранији период.
То је за Танјуг изјавила начелница одељења за држављанство и друге управне послове у Београду Александра Марковић и додала да је у децембру број захтева на дневном нивоу био око 600, а током јануара између 1.600 до 1.800.
„Изузетно је повећан број захтева за издавање личних карата због пријаве за новчану помоћ која почиње 15. јануара. Извршним проверама је утврђено да је на територији Полицијске управе за Београд број захтева за издавање личне карте три пута повећан у односу на претходни период“, рекла је Марковићева.
Према њеним речима, Полицијска управа предузима све мере како би се захтеви за издавање личних карата одрадили на што бржи и ефикаснији начин и како не би било гужви.
Марковићева наводи да управо због тога на шалтерима Полицијске управе у Београду нема гужви.
Она је напоменула да се пријаве за личну карту могу извршити и преко портала е-Управа, додајући да шалтери раде и викендом од 7.30 до 20 часова и недељом до 15.30.
100 евра - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Исплата помоћи младима од 1. фебруара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала