- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Седница Русија-НАТО – прилика за дијалог у критичном моменту

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаСавет Русија-НАТО у Бриселу
Савет Русија-НАТО у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да је седница Савета Русија-НАТО која се одржава у Бриселу благовремена и одржава се у критичном тренутку за европску безбедност.
„Састанак Савета Русија-НАТО је у току. То је правовремена прилика за дијалог у критичном моменту за европску безбедност. Још је важније да седнемо за преговарачки сто и поразговарамо о нашим проблемима када је напетост висока“, написао је Столтенберг на Твитеру.
Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ је, са своје стране, констатовао да се ставови Русије и Запада разликују, али да он очекује наставак интензивних преговора и консултација.
Он је подсетио да је ове седмице одржана прва рунда дискусије: у понедељак између САД и Русије у Женеви, а тренутно су у току преговори Русије и НАТО-а у Бриселу.
„И даље имамо различите ставове, али можемо да рачунамо на наставак серије интензивних преговора и консултација на више нивоа у којима ће ЕУ наставити да учествује“, објавио је Борељ
У Бриселу је почела седница Савета Русија-НАТО, први пут после две године. Разговори се одржавају у седишту Алијансе. На челу руске делегације налази се заменик шефа дипломатије Русије Александар Грушко који је пет година био стални представник Русије при НАТО и заменик министра одбране Александар Фомин. Алијансу ће на преговорима представљати стални представници 30 држава-чланица НАТО-а, генерални секретар Јенс Столтенберг и заменица државног секретара САД Венди Шерман.
Заставе Русије и НАТО - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Подкаст
Ближи се тренутак истине – да ли је НАТО спреман на компромис с Русијом | Свет са Спутњиком
Седиште НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
РУСИЈА
У Бриселу почели преговори Русије и НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала